top of page

Keramische tegels: een gezonde keuze voor een gezonde planeet

Met de groeiende zorg van de samenleving voor gezondheid, onderzoeken we de normen van het verleden en leggen we de lat hoger als het gaat om de bouwproducten en praktijken die we in onze huizen gebruiken.

Vooruitstrevende consumenten van vandaag beseffen dat gezondheid meer omvat dan alleen een schoon uiterlijk - dat een product niet als 'gezond' mag worden beschouwd tenzij het veilig is voor ons en het milieu.
Gezond Thuis

Allereerst: keramische tegels bevatten niet veel van de schadelijke elementen die aanwezig kunnen zijn in andere soorten bouwproducten - een belangrijke prestatie op een moment dat onze zorgen over gezondheid groter zijn dan ooit.

Keramische tegels bevatten bijvoorbeeld geen:

 • PVC: PVC is een hars dat in veel vinylvloeren aanwezig is. PVC bevat ftalaten en organotinen, beide regelmatig een punt van zorg bij gezondheidsexperts.

 • Formaldehyde: Bepaalde niveaus van formaldehyde kunnen medische aandoeningen zoals astma en andere aandoeningen van de luchtwegen irriteren.

 • VOC's: VOC's zijn schadelijke gassen die verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken en kunnen worden uitgestoten door veel niet-keramische vloertypes.

 • Giftige stoffen die vrijkomen bij vuur: Keramische tegels stoten geen giftige dampen uit bij blootstelling aan vuur .

Meer voordelen, goed geïnstalleerde en onderhouden keramische tegels zijn onherbergzaam voor zowel allergenen als de groei van bacteriën. Allergenen in de omgeving (zoals vuil, stof en pollen) kunnen niet doordringen in het niet-poreuze oppervlak van keramische tegels. Ditzelfde oppervlak is van nature bestand tegen de groei van bacteriën, schimmels, meeldauw en andere schimmels.

De combinatie van deze feiten betekent dat keramische tegels u kunnen helpen bij het creëren van een gezond huis.

En omdat keramische tegels geschikt zijn voor vrijwel elk oppervlak in uw huis , van de vloer in de woonkamer tot sfeerwanden in de keuken en badkamer tot de randen van het zwembad , hoeft u maar naar één materiaal te zoeken om al uw bodems (letterlijk) te bedekken.

Gezonde reiniging

De gezondheidsvoordelen van keramische tegels maken een hygiënische omgeving makkelijk.

Vegen, dweilen met water en drogen is al wat nodig is om het meeste vuil te verwijderen. Dit minimaliseert de behoefte aan agressieve reinigingsmiddelen en de chemicaliën die ze kunnen bevatten. Als u af en toe sterkere reinigingsmiddelen moet gebruiken, kunt u er zeker van zijn dat keramische tegels niet vervagen of dof worden door het gebruik ervan.

Keramische tegels zijn ook:

 • Antimicrobieel: bepaalde keramische tegels kunnen schadelijke micro-organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels en schimmels onderdrukken en zelfs vernietigen.

 • Vlekbestendig: Keramische tegels zijn zeer goed bestand tegen vlekken , waardoor ze onderhoudsarm zijn .

 • Krasbestendig: krassen, krassen, deuken en sneden zijn geen partij voor het ongelooflijk duurzame oppervlak van keramische tegels. Hoewel de esthetische en functionele voordelen van krasvastheid duidelijk zijn, bevordert het ook de hygiëne, aangezien vuil zich kan ophopen in kleine spleten.Gezonde planeet

Naast dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn, zijn keramische tegels een van de meest milieuvriendelijke oppervlaktematerialen op de markt.

Tegels zijn duurzaam genoeg om generaties lang mee te gaan, waardoor ze de laagste levenscycluskosten hebben van alle vloeren. Het is ook vaak gemaakt van natuurlijk voorkomende materialen, wat betekent dat het normaal gesproken in aanmerking komt voor recycling aan het einde van zijn levenscyclus. Het is ook energiezuinig , heeft opties voor pre- en post-consumer recycling.

Tegels hebben een van de laagste ecologische voetafdrukken van alle vloermaterialen.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
 • Facebook Basic Black
 • Twitter Basic Black
 • Instagram Basic Black
 • Pinterest Basic Black
bottom of page