top of page

Toveren met tegels.

Wat een prachtige dingen hebben we gedaan in de (werk) vakantie. Mochten jullie ooit een kijkje willen nemen bel dan gerust voor wat tips :-) We hebben de sfeer mogen proeven van de prachtige spaanse stad Valencia. De geur van verse tapas in de neus, de warme zon op je huid en de geluiden van een spaanse Flamenco op de achtergrond zijn ongeveer de setting waarin we prachtige werkbezoekjes hebben

gebracht. We zijn in het keramiek museum geweest waar we prachtige keramische tafereeltjes en voorwerpen hebben bekeken in het voormalig paleis van de Markies van Valencia. Alleen de buitenkant al. Prachtig toch.

The city of the Arts en Sciences

Een beleving die je moet proeven, voelen, ruiken, horen en zien. Wat een grootse indruk hebben die ontwerpen achtergelaten. We nemen ze stuk voor stuk even door.

Je hoeft niet van moderne architectuur te houden om de impact van de ontwerpen van Architect Santiago Calatrava te beleven en te voelen. We liepen daar rond in de hypermoderne setting en stond versteld de immense futuristische gebouwen, mooi? Ik vind van wel.

De ronde vormen aan de buitenkant van de opera zijn aan de buitenkant volledig betegeld met wit mozaiek! Hierin weerspiegelt het water van de omliggende bassins prachtig. We durfden niet even een duik te nemen ondanks dat we de chloor konden ruiken. Wel even met een teentje gevoeld hoe warm het water was.

We hoorden van onze gids dat er in het begin veel problemen zijn geweest met het mozaiek omdat de stenen er steeds afvielen. Inmiddels hebben ze bijna de volledige buitenkant weer opnieuw gedaan en vooralsnog zit alles er nog op.

In Spanje zie je nog veel ouderwets ogende tegeltjes die of handbeschilderd zijn of waarop reclame staat, geeft wel een sfeertje vinden wij. Als dit voor een barretje hangt proef je de lekkere spaanse hammen al bijna :-)

Tijdens het werkbezoek aan Valencia ben ik ook nog eventjes in het Las Fallas museum geweest. Wat jullie waarschijnlijk niet weten is dat het ook in mijn vrije tijd een passie is om met vormen en kleuren te werken. Elk jaar tijdens de carnaval mag ik het ontwerp van een praalwagen maken en ook de sculpturen en de gezichten van de poppen er op.

Daarom moesten we hier echt even kijken. Als je de foto's ziet snap je wel waarom.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Instagram Basic Black
  • Pinterest Basic Black
bottom of page